Interviu cu Dr. Dana Popoiu
Povestea Dermestetica

interviu-dana-popoiu

Povestea Dermestetica – Interviu Dana Popoiu

  • De 11 ani sunteti ”in slujba” sanatatii si frumusetii. Este un vis devenit realitate, acela de a deveni medic dermatolog, sau asa a fost sa fie?

Dermatolog Dana PopoiuDe cand eram mica visam sa devin medic. Dragostea pentru dermatologie  a aparut in facultate cand , datorita profesorilor straluciti si dedicati pe care i-am avut, combinat cu faptul ca am avut probleme dermatologice , am inceput sa studiez si sa aprofundez aceasta specialitate. In timpul rezidentiatului, din nou, am avut indrumatori de exceptie, de la care am inteles ca dermatologia nu inseamna doar sa te uiti la pielea pacientului si sa eliberezi o reteta. Pielea poate fi primul mesager al unorr afectiuni mai grave , de aceea trebuie sa privesti si sa gandesti dincolo de bariera cutanata, sa integrezi informatiile primite si sa evaluezi pacientul individualizat si integral, sa ai rabdare sa il asculti. De multe ori , semnele cutanate preced cu ani de zile debutul unor alte afectiuni , deci , dermatologul poate fi un salvator providential in anumite situatii.

  • De ce are nevoie un medic pentru a fi un profesionist in dermatologie?

In primul rand trebuie sa fie foarte bine pregatit . Tratamentele in dermatologie, la fel ca in multe specialitati evolueaza de la an la an. Pentru a fi la curent cu tot ce apare pe mapamond trebuie sa frecventezi macar de doua ori pe an conferinte internationale si mondiale ale marilor forumuri in domeniu unde se centralizeaza si se comunica rezultatele cercetarilor din anul ce a trecut . Pentru a fi mereu „up to date” este necesar o mare investitie in timp si bani.

Nu in ultimul rand , iti trebuie multa rabdare , disponibilitate , atentie si capacitate de concentrare , corectitudine si puterea de a lasa la o parte problemele cotidiene pentru a acorda maxima atentie si grija pacientului care se afla in fata ta.

  • Cum ”s-a nascut” Dermestetica si care este povestea acestei clinici?

In timpul rezidentiatului , nu ma vedeam altfel decat umbland prin saloanele de spital , avand grija de pacientii internati. Cand am devenit medic specialist , am inceput sa lucrez in sistemul de stat . Cateva luni am fost foarte fericita ca in sfarsit sunt medic dermatolog, ca fac ceea ce imi place . Curand insa , m am lovit de lipsurile din sistem .

In acelasi timp am inceput sa merg des in strainatate la conferinte si diverse cursuri in clinici de stat si private din alte tari. Nu puteam sa nu fac comparatii. Era o diferenta de la cer la pamant. As fi vrut si eu sa lucrez cu ultima tehnologie, cu echipamente avansate, sa nu ma gandesc la „economia de manusi , comprese si seringi.. „ Asa ca in 2006, am decis , aproape cu incostienta pentru ca nu stiam nimic despre antreprenoriat, sa imi deschid propria clinica . Am facut un leasing pentru primul laser  foarte foarte scump, pentru care am garantat cu toate bunurile familiei.  Noptile nedormite din cauza grijilor din acea perioada m-au facut sa inteleg ca am plecat pe un drum riscant, greu si fara intoarcere . De atunci, am mers doar inainte si iata ca acum avem o echipa foarte frumoasa formata din medici si asitente, avem doar echipamente de top si multi pacienti care se intorc  mereu cu increderea ca putem sa –i ajutam intotdeauna  in problemele lor.

 

  • Ce rol principal are dr. Dana Popoiu in cadrul clinicii? Cum imbinati manageriatul cu intalnirile cu pacientii si ce ne puteti spune despre echipa Dermestetica?

In primul rand rolul meu este de medic dermatolog. Intr-adevar problemele administrative si de organizare imi ocupa destul timp si disponibilitate si imi e din ce in ce mai greu sa le gasesc rezolvarea , pentru ca , cu cat crestem cu atat cresc si problemele. Temele administrative  ma obosesc si solicita mult  si simt ca ma relaxez atunci cand incep consultatiile si procedurile.

 

  • Iubiti mai mult procedurile medicale sau pe cele estetice?

Le iubesc deopotriva pe ambele. M-am intrebat de multe ori daca ar fi bine sa renunt la una dintre ele  dar raspunsul a fost categoric , de fiecare data:NU. Sunt legate una de alta , nu poti face estetica daca nu stii dermatologie, anatomie , daca nu ai simtul frumosului si al proportiilor.

  • Spuneati asa : ”cum ochii sunt oglinda sufletului, pielea este oglinda sanatatii fizice si mentale”. Care sunt factorii care ne lezeaza si ne imbolnavesc cel mai mult pielea?

Ne ataca : Stressul, soarele si smog-ul ( poluarea ), tratamentele empirice, dupa ureche , de pe internet , lipsa somnului, fumatul. Ne fac bine : ingrijirea corecta la sfatul medicului ,sportul sau plimbarile in aer liber, odihna , dieta sanatoasa si echilibrul mental.

  • Cata importanta credeti ca trebuie sa ofere o femeie pielii ei? Atat din punct de vedere medical, cat si estetic? Dar un barbat?

Pentru mine conteaza mai mult frumusetea sufleteasca decat cea fizica. Totusi traim o epoca a idealurilor de fumusete. Studiile au aratat ca oamenii frumosi, tineri si ingrijiti (dupa standardele existente bineinteles) au sanse mai mari sa reuseasca in viata. Eu incurajez frumusetea naturala nu cea dupa tipare , de aceea sfatuiesc pacientele mele care imi spun ca vor sa arate ca nu stiu ce model sa reevalueze.

O piele curata, tanara , tonica si ingrijita cu volumetria corecta  este mai apreciata decat buzele mari sau o piele perfect intinsa fara niciun rid dar patata de soare .

Avem din ce in ce mai multi pacienti barbati care doresc sfaturi in ceea ce priveste ingrijirea pielii sau solicita proceduri  pentru intinerirea si intretinerea pielii, pe care ii apreciez foarte mult. Inca nu putem oferi „tinerete vesnica „, in schimb putem avea alternativa de a imbatrani frumos.

  • Vorbim deja despre tendinte si moda in tratamentele cosmetice si corecturile estetice. Unde este limita intre ingrijire, intretinere si usoare corecturi si frustrari ascunse?

La  consultatie prima mea intrebare este : ce va deranjeaza sau ce doriti sa corectati ? Dupa ce ascult cu atentie ii spun pacientei care sunt problemele reale . De multe ori acestea nu sunt nici pe departe motivul vizitei la medic fie ca nu sunt observare fie ca nu stiu ca se pot rezolva . Sfatul estetic incepe cu ce metode de ingrijire trebuie luate sau ce proceduri sunt indicate pentru a avea o piele sanatoasa in primul rand, tanara radianta ca apoi sa putem face micile corecturi estetice daca sunt necesare.

De multe ori dorintele sunt exagerate sau asteptarile sunt nerealiste , de aceea consultatia initiala este esentiala.

 

  • Care sunt cele mai cerute proceduri estetice in clinica Dermestetica?

Toate procedurile estetice isi au aplicabilitatea lor . As vrea sa spun ca toate  procedurile pe care le facem sunt eficiente , au efecte remarcabile pe diverse afectiuni. Am ales intotdeauna echipamente de top. Totusi daca ar fi sa fac un clasament , in frunte se situeaza injectarile cu toxina botulinica si filler.

 

  • Care sunt cele mai noi si moderne tehnici, proceduri si aparate pe care le folositi in tratarea pielii?

Avem in dotare un laser fractionat CO2 Ultra Pulse Encore Lumenis ( cea mai avansata tehnologie CO2 fractionata ce este utilizata pentru tratarea problemelor de textura cutanata , cicatricilor postacneice , postarsura si postchirurgicale , ridurilor fine si medii, discromiilor cutanate ), laser Nd Yag Cutera folosit pentru tratamentul venectaziilor cutanate si pentru epilare definitiva in cazul fototipurilor inchise , laser Dioda Cocoon  pentru epilarea definitiva , radiocauter Ellman ( folosit pentru radiochirurgie si tratamentul ridurilor cu radiofrecventa ) , Dermatoscop digital Fotofinder folosit pentru diagnosticarea si monitorizarea leziunilor pigmentare cutanate, doua microdermabrazoare , Dermapen care este urmasul stralucit al rollerului dermatologic. Toate aceste echipamente ne ajuta in munca noastra zilnica dar cel mai mult conteaza faptul ca folosim toate cunostintele noastre si mult suflet in ceea ce facem. Cred cu tarie ca aceasta reteta este cheia succesului si longevitatii unei clinici.

Web Design si SEO
ANPCSOL