Electrocauterizare leziuni – papiloame, condiloame, veruci, keratoze seboreice, etc.
Ce este electrocauterizarea si ce poti trata cu ea?
ELECTROCAUTERIZAREA este o procedura dermatologica minora, prin care se distruge termic un tesut, niste leziuni mici, cutanate, benigne. Distrugerea leziunilor se face prin incalzire termica, folosind un circuit electric creat intre doi electrozi. Aparatul se numeste electrocauter.
Electrocauterizarea se foloseste in cazul in care pe piele apar leziuni cum sunt: papiloame, veruci, keratoze seboreice, tumori vasculare, fibroame, condiloame genitale, etc.
Aceasta metoda este utilizata atat cu rol hemostatic prin oprirea sangerarilor de la nivelul vaselor de mici dimensiuni cat si pentru taierea sau excizia unui fragment de tesut cutanat.
Electrocauterizarea nu doare!
Procedura in sine nu este dureroasa pentru ca in prealabil se anesteziaza zona de tratat cu crema anestezica sau anestezic injectabil. Astfel, durerea provocata de arsura cauterului este indepartata. Dupa efectuarea procedurii nu va fi nevoie de fire de sutura, incizia fiind protejata de un mic plasture.
Ingrijirea de dupa interventie este usoara si presupune utilizarea unui dezinfectant pe locul respectiv. Va recomandam sa evitati contactul cu apa in primele zile dupa cauterizare. Daca plaga nu este ingrijita corespunzator, se poate suprainfecta, ceea ce va necesita tratament local cu antibiotice. Zona se vindeca relativ repede de la cateva zile pana la 2 saptamani, in functie de marimea leziunii.