Ce trebuie sa stiti despre tratamentul cu BOTOX / toxina botulinica?
Botoxul reprezinta o toxina purificata produsa de Clostridium botulinum.
Tratamentul cu botox este cea mai faimoasa procedura estetica nechirurgicala a momentului, simpla si foarte eficace, care poate sterge ridurile de expresie. Rezultatele sunt spectaculoase si se obtin intr-un timp extrem de rapid.
Toxina botulinica se foloseste in cadrul unei proceduri de injectare simpla si nedureroasa, iar efectul este extrem de apreciat de pacienti deoarece ridurile sunt ameliorate in cateva zile de la injectare.
Cum actioneaza botoxul ?
Liniile faciale de expresie se formeaza prin hiperactivitatea muschilor mimicii care, prin contractia lor duc la ridarea pielii.
In timpul tratamentului, doze foarte mici de substanta se injecteaza direct intramuscular blocand astfel transmiterea impulsului nervos catre muschiul injectat. Activitatea acestuia este diminuata si pielea nu se mai pliseaza.
Cat timp dureaza tratamentului si cat se mentin rezultatele?
Tratamentul dureaza aproximativ 10-15 minute si nu necesita perioada de recuperare. Efectul devine vizibil dupa cateva zile, este maxim la 2 saptamani dupa injectare si dureaza aproximativ 3-6 luni, uneori mai mult.
Rezultatele variaza de la caz la caz. Daca nu se continua tratamentul ridurile revin la aspectul initial.
Botoxul functioneaza perfect pentru:
- Ameliorarea/stergerea temporara a ridurilor din regiunea glabelara (ridurile dintre sprancene).
- Ridurile din regiunea frontala (ridurile de pe frunte).
- Ridurile periobitale (ridurile din jurul ochilor ochi cunoscute ca ~laba gastei~).
Alegeti un tratament cu botox daca va doriti:
- sa tratati ridurile de expresie nedorite rapid si eficient
- ca fata dvs. sa aiba un aspect tanar si natural
- rezultate vizibile care nu se pot obtine folosind crème antirid, tratamente cosmetice sau orice unguente aplicate pe ridurile déjà formate
- sa preveniti agravarea ridurilor deja formate
Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stiti despre toxina botulinica:
• Rezultatul este direct influentat de calitatea substantei folosite in tratament.
• Este absolut necesar ca injectarea sa fie efectuata de catre un medic cu experienta si acreditare in efecturea acestor tratamente.
• Procedura este nedureroasa. Substanta se injecteaza cu un ac foarte fin, substanta nu ustura si nu produce vreun disconfort. Exista puncte de injectare care pot fi mai sensibile, dar cu durata foarte scurta (secunde). Pentru persoanele cu o sensibilitatea ridicata, in ceea ce priveste durerea, se poate aplica gheata in scop anestezic.
• In zona in care s-a realizat tratamentul, nu mai apar riduri suplimentare, iar odata cu disparitia efectului, pielea revine la stadiul in care se afla in momentul in care tratamentul a fost aplicat.
• Dupa aplicarea tratamentului, nu ramane niciun semn, iar dupa instalarea efectului (aproximativ o saptamana), chipul persoanei in cauza va avea un aspect odihnit, relaxat.
• In cadrul consultatiei initiale veti fi intrebat/a despre istoricul dvs medical si veti fi informat despre contraindicatiile tratamentului cu toxina botulinica.
Mituri despre botox! Informati-va corect!
- MIT: Aplicarea botox-ului duce la un chip intepenit si fara expresie!
ADEVAR: Exista de cativa ani buni acest mit, care afirma ca injectiile cu botox ar putea duce la un chip inexpresiv si nenatural. Activitatea musculara la nivelul muschilor fetei este doar redusa, astfel incat veti putea in continuare sa va incruntati sau sa aveti o expresie mirata fara sa apara insa ridurile de expresie.
- MIT: Botox-ul poate fi un tratament permanent!
ADEVAR: Efectele injectiilor cu botox se mentin, in general, in intervalul de 3-6 luni, reaplicarea fiind recomandata, dar nu obligatorie.
IMPORTANT! Botoxul nu se injecteaza in buze!
Desi foarte multi pacienti tind sa faca aceasta confuzie, botoxul nu se foloseste pentru augmentarea buzelor. Acidul hialuronic este folosit cu success pentru tratamente de marire a buzelor. Gasiti toate informatiile despre aceasta procedura aici
Nu folositi botox daca:
- Aveti o infectie la locul de injectare/infectie herpetica activa.
- Aveti hipersensibilitate cunoscuta la unul din componentele produsului.
- Aveti afectiuni neurologice ca scleroza laterala amiotrofica(ALS), miastenia gravis, Sindrom Eaton-Lambert.
- Sunteti insarcinata sau banuiti ca ati putea fi