Laserul CUTERA XEO combina lungimea de unda ideala pentru tratamente vasculare (Nd Yag 1064nm) cu cea mai mare flexibilite a parametrilor pentru a trata sigur si cu eficienta maxima o gama larga de afectiuni vasculare – de la cele mai fine dilatatii vasculare (telangiectazii, venectazii discrete de la nivelul fetei, decolteu) pana la cele mai profunde, albastrui, reticulare localizate la nivelul membrelor inferioare.
Cum functioneaza laserul vascular CUTERA?
Sistemul Xeo CUTERA livreaza scurte impulsuri laser care determina coagularea sangelui din interiorul vasului, eventual distruge vasul respectiv care ulterior va fi resorbit de catre organism. Fluxul sangvin va fi astfel redirectionat catre venele profunde.
Veti fi sfatuit de catre medicul dermatolog sa evitati expunerea la soare, minim 2 saptamani dupa tratament si sa evitati factorii predispozanti sau agravanti care pot duce la recidiva.
De cate tratamente am nevoie?
De obicei este suficient un singur tratament, maxim doua. Totusi, numarul de tratamente necesare depinde de numarul, culoarea si marimea vaselor care urmeaza a fi tratate.
Rezultatele variaza individual. Exista situatii cand este recomandata o ecografie Doppler pentru membrele inferioare inainte de tratamentul laser. Pacientii cu predispozitie genetica catre aceasta afectiune pot necesita tratament adjuvant recomandat de catre medicul cardiolog.
Tratamentul este dureros?
Majoritatea pacientilor experimenteaza o senzatie de intepatura la impactul impulsului laser. Sistemul performant de racire al laserului ofera anestezie suficienta incat tratamentul sa fie confortabil pentru pacient.
Care sunt posibilele efecte secundare ?
Cel mai des intalnite sunt usoara inrosire a zonei si edematierea. Aceste simptome dureaza mai putin de 24 de ore. In rare cazuri pot apare echimoze (invinetire) sau veziculatie .
Cand sunt vizibile rezultatele?
Multi pacienti observa o imbunatatire semnificativa a aspectului dupa 4-6 saptamani. Totusi, rezultatul final poate sa nu fie vizibil decat dupa cateva luni.
Sfaturi utile pentru cei predispusi la spargerea/dilatarea vaselor de sange:
- Evitati expunerea la soare sau la alte surse de caldura (sauna, bai fierbinti, impachetari calde la parafina , etc);
- Evitati masajele agresive (anticelulitice) sau procedurile corporale care implica vacuum si caldura locala;
- Evitati ortostatismul prelungit sau pozitia asezat timp indelungat;
- In sezonul rece, purtati ciorapi medicinali compresivi conform indicatiilor medicului;
- Evitati sporturile cu stop brusc pe picior (sarituri, tenis);
- Practicati sporturi care antreneaza muschii gambei (inot, cicling, alergare);
- Cereti sfatul medicului la primele semne ale acestei afectiuni.